Over mijzelf -->

Zoals je aan het internetadres kan afleiden, is mijn naam dus Johan Klijnstra. Op 02 augustus 1968 zag ik voor het eerst het levenslicht. Opgegroeid in een middenstands gezin met 3 zussen. Jawel, ik ben één van de melkboer!

Na de lagere school ben ik naar de MAVO gegaan. Aangezien techniek altijd al mijn interesse had, ben ik na 2 jaar veranderd van school en heb mijn elektricien diploma behaald op de LTS.
Omdat ik ook wel interesse had in het middenstands gebeuren (ik ben ermee groot geworden) ben ik na de LTS naar de middelbare detailhandelschool gegaan.

Tijdens school werkte ik altijd al (in de weekends dan) bij een grote supermarkt. Nadat ik van school kwam, ben ik hier dan ook eerst fulltime gaan werken. Echter duurde dit niet lang. Ik werd te duur en mijn contract werd niet verlengd. Opzoek naar ander werk dus. Na een paar weken kon ik terecht bij een van de grootste elektra speciaalzaken van Nederland. Mooie combi van mijn eerste diploma en de detailhandelschool. Na een tijdje werd ik ass.bedrijfsleider en nog een poosje later "vliegende" bedrijfsleider. Dit laatste heb ik een tijd gedaan, maar toen wou ik toch wel een eigen filiaal. Omdat dit er op korte termijn niet inzat, ben ik weer voor een andere baas gaan werken.
Die baan beviel me helemaal niet en ben dan ook al snel gaan solliciteren. Ik werd aangesteld bij een computerfirma om de retail afdeling uit te bouwen als rayonmanager. Ik heb al met al twee nieuwe winkels opgebouwd. Ik merkte tijdens de MTO-overleggen dat er iets niet in de haak was en heb een ontslagregeling aangevraagd. 2 maanden later was de boel failliet. Kort daarop ben ik bij een telecombedrijf gaan werken als clustermanager. Oftewel: de leiding over de 3 noordelijke provincies. Wel als je in één sector te maken hebt met groot personeels verloop en hele jonge werknemers die deze baan als een opstapje naar de toekomst zien, is het wel in die sector! Na een tijdje werd mijn functie opgeheven en inmiddels is de hele retail afdeling v/h bedrijf opgedoekt.
Toen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en voor mezelf begonnen met een franchise vestiging van ChipsAway. Dit is een bedrijf wat gespecialiseerd is in het herstellen van kleine lakschades aan auto's op locatie. Na 4 jaar Heb ik dat bedrijf verkocht en ben ik voor een collega van ChipsAway in Groningen gaan werken als freelancer op een vaste locatie. Na 9 jaar ervaring te hebben opgedaan als specialist in spotrepair, ben ik overgestapt naar een nieuwe uitdaging in dezelfde branche, echter werk ik nu weer voor een werkgever. Mijn werk zal nog steeds hetzelfde zijn, maar weer dichter bij huis en in een erg leuke werkomgeving.

In 2008 zijn wij (Thea & ik) eigenaar van het ouderlijk huis geworden en dus viel er heel wat te verbouwen. De voorgevel, zijgevel en een helft van de andere zijgevel zijn blijven staan. De rest is afgebroken en is er een compleet nieuwe woning gebouwd. In maart 2010 zijn we verhuisd naar mijn oude geboortegrond en voelen wij ons er zeer thuis! Op 3 september 2010 hebben wij onze relatie verzegeld met een huwelijk.

Op 17 maart 2011 is onze dochter Lize geboren. Samen met Rixt hebben we nu 2 heerlijke meiden en is ons gezin compleet!